miercuri, 29 iunie 2016

Bogdan Chiorean si Transitalia




Individul se numeste Bogdan Chiorean Horatiu, aka Kio, aka Orazio, iar “concursul” lui se numeste Ultra Maraton Trans Italia (UMTI)

Later edit : Dupa ce am postat informatiile despre el, si-a schimbat numele pe FB din Bogdan Chiorean in  Bogdan Orazio. Devine din ce in ce mai italian pe zi ce trece. Pentru curiosi, el este din Turda.

 


poza de pe ID nu e chiar a lui .... dar restul sigur e real  ;)



Dragi alergatori, daca vreti vreodata sa mergeti la “concursul” asta, sau daca va trece prin cap sa cereti individului consiliere sportiva, faceti bine si cititi tot ce am scris aici, nu va luati numai dupa ce gasiti pe FB si pe site-ul lui.

E stupid sa-mi consum o singura secunda din viata scriind despre individul asta, dar s-a ajuns la amenintari cu moartea ori asta e fie de psihiatrie, fie de puscarie, fie de ambele.


Modus operandi

Nush ce fumeaza asta, dar trebuie sa fie ceva foarte foarte bun.

Are site personal, pagina de FB, pagina de FB pentru concursul lui, grup pe FB pentru concursul lui si e administrator pe Grupul Maratonistilor de pe FB. Poate mai e administrator si pe alte grupuri de care eu nu am cunostinta.

Link-uri utile :

Blog personal - bodyguard

Este expert in supravietuirea fara apa si mincare ...
Exporta paramedicina ...

Blog personal - sportiv

Concurs Trans Italia

Filme postate pe Vimeo

Filme postate pe youtube


El scrie despre maretele lui realizari pe aceste canale de comunicatie, majoritatea fiind realizari pe care Superman, Batman si Chuck Norris impreuna nu au reusit sa le faca. Asta nu e o problema, fiecare are dreptul sa scrie ce doreste.

Problema este ca el sterge absolut orice comentariu care nu e pe placul lui, uneori sterge postarile cu totul daca cineva l-a luat la intrebari. Uneori blocheaza persoana care ii pune intrebari, astfel incit nu mai poti vedea ce scrie si nu mai poti replica in nici un fel. Pe Grupul Maratonistilor de pe FB este administrator, asa ca pe acel grup sterge inclusiv postarile altora. Nu sint povesti, l-am vazut in actiune cu totii in ultimii ani.

Acum cind scriu, atit eu cit si ceilalti prieteni care am indraznit sa-i punem intrebari legate de eliminarea din concurs a lui Mihai Pantis, sintem blocati (Vio, Boglar, Tudor, Claudiu, Paul, Mihai, etc), nu putem vedea ce scrie si nici nu putem comenta.

Sa nu credeti ca pasiunea vietii noastre este sa-i urmarim fuga de idei, dar procedind asa, in acest moment pe FB se gasesc numai informatiile scrise de el, fara replici, ceea ce inseamna ca o persoana care cauta informatii si nu il cunoaste, este grav indusa in eroare. Asa se explica faptul ca prieteni de-ai mei au fost pacaliti sa mearga la “concursul” lui, pierzind timp si bani.

De aceea am decis sa scriu aici. Voi sintetiza informatiile importante despre el si despre “concursul” lui, astfel incit o persoana care va cauta informatii despre el sa gaseasca si fata intunecata a lunii. A fost un efort de grup pentru stringerea de informatii, am facut multe printscreenuri pe parcursul acestei perioade incercind sa salvam cite ceva din insultele si aberatiile scrise de el, inainte de a sterge postarile.

Toate informatiile de aici sint reale, scrise de el pe unul din aceste canale de comunicatie. Deoarece e foarte probabil sa stearga informatiile, am facut printscreen dupa tot ce am gasit. Am copiat inclusiv filmarile lui, ca sa nu fie discutii. Tot ce am facut a fost sa grupez intr-un singur loc aceste informatii.

In cazul in care mai aveti si alte informatii, va rog sa ma contactati si le voi adauga.


Va rog sa nu ma credeti ! Va rog sa probati ceea ce va spun !

Asteptati sa scrie despre marile lui realizari. Nu aveti mult de asteptat, numai despre asta scrie. Dupa ce a scris, indrazniti sa-l intrebati cum a reusit sa faca marea minune (tot ce face el este incredibil) si veti vedea ca dupa 2-3 intrebari se enerveaza, va insulta, iar in final va sterge toate comentariile, uneori toata postarea. Daca cumva nimeriti o zi in care nu si-a luat medicamentele (cam dese zilele astea), atunci o sa va si blocheze accesul.

De obicei cind se enerveaza apare in discursul lui cuvintul “cacat”. Se pare ca ii place foarte mult, probabil de la alimentatie vine. M-am tot gindit cum s-o fi ales cu coprofilia asta, iar in final mi-am dat seama ca este extrem de logic : cind tot ce spui e de domeniul fantasticului, in engleza se spune ca esti “full of shit”. Quod erat demonstrandum.


De ce mai sint persoane care il cred ?

                E destul de simplu. O persoana neutra, in momentul in care ajunge sa citeasca oricare din canalele enumerate mai sus, va gasi numai lucrurile scrise de el si de cei care (inca) il sustin. Este o colectie de realizari spectaculoase, un adevarat cult al personalitatii. Oricit de mult cauti, nu gasesti pe nimeni care sa il contrazica sau care sa puna la indoiala ce scrie. De ce ? Pentru ca toate acele comentarii au fost sterse.

                Astfel poti fi indus in eroare si poti ajunge sa participi la “concursul” lui, asa cum au patit trei prieteni de-ai mei, si sa afli ca ai cheltuit timp si bani pentru o alergare tovaraseasca, sau poti cadea in plasa de a-l crede si a apela la el pentru consiliere sportiva.

Maretele lui realizari nu pot fi dovedite. Alearga cu ceas dar nu are niciodata track. La concursurile (foarte putine) la care a participat s-a clasat absolut mediocru, in conditiile in care se lauda cu niste performante care, daca ar fi reale, ar fi cel mai rapid alergator de lunga distanta cunoscut vreodata.

Daca nu ai un strop de informatie din domeniu, este extrem de posibil sa il crezi, in conditiile in care vezi ca nimeni nu spune ca nu ar fi adevarat ce scrie. Nun vezi pentru ca ... el sterge.
                 

Cum am aflat ca gizas al sportului e viu

In urma cu vreo doi ani mi-a cerut prietenia pe FB si asa am ajuns sa citesc minunile ceresti pe care le savirseste. Din doua in doua zile aparea cite o postare care-l facea pe Chuck Norris sa plinga neputincios.

La un moment dat scrie ca vrea sa sara din avion fara parasuta. Nimic deosebit pentru unul ca el. Gizas mergea pe apa, el zboara, deci cam tot aia e.

Nepriceput fiind (pe vremea aia nu stiam ca Superman a fost antrenat de catre el) , il atentionez ca e posibil sa moara. Ei bine, urmeaza delirul, se irita ca-i pun la indoiala capacitatile lui de supra-om, asa ca ma insulta, iar dupa ce constata perplex ca pe mine nu ma deranjeaza deloc jignirile lui, sterge toate comentariile si se duce la el in camera sa-si bage suzeta in gura.

Am procedat atunci exact cum au procedat multi prieteni de-ai mei pe parcursul anilor in situatii similare, mai precis i-am dat unfriend si astfel a disparut cu tot cu fabulatiile lui din viata mea.

E o solutie buna asta, dar problema este ca individul nu se opreste, delireaza in continuare si pacaleste persoanele neinformate. Se da drept un mare sportiv in ideea de a pacali persoane ca sa apeleze la el pentru consiliere sportiva. Deasemenea a inventat si un “concurs” de alergare, unde a pacalit trei amici de-ai mei sa mearga.

Hai sa facem un strop de lumina si pe strada lui.


Tembelizorul si telecomanda

Individul e un fel de “stirile de la ora 5” transmise de ProTV, stiri in care babe de 169 de ani sint violate, iar prezentatoarea urla la voi, dupa care va cere si bani. In cazul lui a inlocuit ProTV cu Facebook, iar cea violata este limba romana. Bani va cere daca apelati la el pentru consiliere, sau daca vreti sa mergeti la “concursul” lui.

Nu uitati nici o clipa ca aveti telecomanda in mina, puteti opri emisiunea in orice moment. Si pentru a verifica daca ce spun eu e adevarat, nu iesiti pur si simplu de pe grupurile lui, incercati o iesire spectaculoasa, punindu-i o intrebare legata de o mare realizare, gasiti o gramada pe pagina lui de internet. Un bun exemplu ar fi cum de nu are absolut nici un track care sa dovedeasca oricare din realizarile lui, cum ar fi traversarea Italiei in 25 ore, sau faptul ca a facut un sprint de …. 100km.


Disclaimer

Nu mi-am propus sa il denigrez, o face el mult mai bine decit as fi eu in stare.

Nu mi-am propus sa arat ca nu este un bun sportiv, am sa arat doar ca daca este adevarat ce spune, atunci ar fi cel mai bun alergator de lunga distanta cunoscut vreodata pe planeta asta. Poate nu stie, asa ca o sa ma stradui sa va explic cit de bun este, e pacat sa se iroseasca in obscuritate.
 
 
inainte de ultra bea 5 litri de apa si isi miroase urina

Peste 90 Ultramaratoane in 3 ani !!


El afirma ca a alergat peste 90 ultramaratoane. Cum tot el afirma ca in 2013 a alergat pentru prima data 100km, inseamna ca a alergat cele 90 ultramaratoane in … 3 ani, deci iese o medie de 2-3 ultramaratoane pe luna, constant, timp de 3 ani…. Nu stiu sa fie cineva pe planeta asta care sa se laude cu o asemenea realizare, in afara de el …

Sa nu uitam ca nu exista nici un track disponibil, evident.

Am incercat sa il gasesc in listele de start ale vreunui ultramaraton, dar eu nu am reusit. Tot ce am gasit sint doua participari la Maraton Apuseni cu clasari spectaculoase (locul 140 din 146 baieti in anul 2012 si locul 106 din 121 baieti in anul 2013), o participare la Maraton Retezat in 2013 (locul 32 din 47 participanti) si o participare la Maratonul din Florenta (maraton pe plat terminat in 4 ore si 20 minute … )
 

alearga rapid omul asta in vis ...

Later edit : Cipri a gasit o postarea de-a lui legata de Maraton Retezat, in care ne spune cit a luptat pentru a ajunge cit mai aproape de locul 1 !!! In 10 ore a depasit 15 persoane, ajungind pe locul 32 din 47 participanti :
 

Dupa 19 ani de alergare ... aproape de locul 1 !!! ( mai precis locul 32 din 47 participanti )



In formularul de inscriere la Maratonul din Florenta a scris ca a alergat la Maratonul de la Oslo in 3:30, dar nu este adevarat, nu a participat niciodata acolo, listele sint disponibile online pentru toti anii, puteti verifica si voi.
 
 
  Later Edit - peste 185 ultramaratoane !!!


Dupa ce am postat ce am scris, Morariu Marius m-a atentionat ca sint intr-o grava eroare, deoarece el a declarat ca a facut peste 185 ultramaratoane pina la 28 de ani ...

Mai jos aveti link si imagine.

 Peste 185 ultra facute pina la 28 de ani ...

 

peste 185 ultra pina la 28 de ani


 
Cupa cupelor

federatia aduce un omagiu celui mai rapid alergator al planetei


 Individul are o cupa  enorma pe care scrie ca a traversat Italia in 36 ore in anul 2015, iar el afirma ca federatia i-a facut-o. Nu zice care federatie. O fi federatia aia din Star Trek cu care se lupta romulanii.



federatia ii face o cupa pentru ca .... asa zice el

Sa ne imaginam cum s-a intimplat : el zice ca a alergat 269Km in 36 ore cu rucsac de 9 kile in spate, s-a dus la federatie, iar aia, rapusi de admiratie, i-au facut o cupa enorma.

Bogdan si Claudiu il tot asteptau cu orele ca sa-i ajunga din urma, atit de lent se misca, track nu are, oficiali nu au fost, dar federatia nu poate sta indiferenta in fata maretei lui realizari. Suna destul de credibil, nu ?





Treaba asta cu cupele nu este noua pentru e. Filmul de mai jos e absolut delicios ...

  
 
 
  
cupa pentru un maraton pe plat in 4:20. Probabil tot federatia i-a dat-o

In pozele de la terminarea maratonului de la Florenta apare cu o cupa enorma in brate. Intr-o poza tine mina peste inscriptie asa ca nu se vede ce scrie pe ea, iar in cealalta poza a pus medalia peste inscriptie, asa ca ... iar nu putem vedea ce scrie pe cupa.
 
Cum a terminat alergarea in 4 ore si 20 minute, probabil ca la Florenta se dau cupe pentru cel mai glumetz alergator, nu de alta dar in formularul de inscriere mintise, declarase ca alergase la Oslo in 3:32, ori el nu a alergat niciodata la Oslo.

cupa pentru un maraton pe plat in 4:20. Probabil tot federatia i-a dat-o

Ciclism

Incep cu ciclismul pentru ca e simplu : nu ma pricep, asa ca nu pot aprecia daca are sau nu habar. Tudor Sofron e priceput la asa ceva si spune ca e fantasmagoric ce spune el ca face. Daca o sa fie interes, vom analiza si partea asta, deocamdata nu comentez in nici un fel.

Later edit : Tudor a gasit postarea de mai jos. Nebunu' e tare ! Merge cu 72.7Km pe ora .... si rupe lantul in doua locuri deodata !

pedaleaza cu 72km/h si rupe lantul in doua locuri deodata !!!



Inot

Ei bine, la inot ma pricep un strop. El vorbeste despre un proiect de-al lui in care intentioneaza sa inoate din Italia pina in ceva insula, o distanta foarte mare (evident …). A incercat o data si nu a reusit, dar a zis ca mai incearca.

Poate e nedumerit de ce nu a reusit, asa ca-l ajutam cu drag. Lucrurile sint simple. Aveti mai jos un film in care inoata (e singurul pe care l-am gasit), iar stilul lui este celebru si usor de recunoscut, sa numeste ADSALM.



 
Pentru necunoscatori, stilul se numeste Ajuta-ma Doamne Sa Ajung la Mal, urmat de foarte multe cruci. Energia consumata cu acest stil este de aproximativ 200Kcal pe secunda (cam cit un cargobot de 20.000 tone), in consecinta ar trebui sa manince tot pestele intilnit in cale pina la insula aia ca sa reuseasca.

Ar avea sanse mai mari de reusita daca ar inota asa cum inoata doamnele cind nu vor sa-si ude parul. Eu ii doresc succes.


Ironman

Individul zice ca a facut un ironman. Nu zice cind si unde (toate performantele lui sint strict secrete), noi presupunem ca pe o alta planeta, alaturi de alte zeitati. Un lucru este clar : daca inoata asa cum o face in filmul ala, nu iese din apa viu numai daca pleaca de la start cu un colac si cu o ratusca galbena.

Eu mai degraba cred ca el a facut asa ceva :
 

ironman




Alergare

Ei bine, la alergare “exceleaza” individu’, asa ca aici vom insista un strop mai mult. O sa va explic foarte pe larg cit de bun este.


Calatorii in timp

in decembrie isi doreste, in septembrie se implineste


In 31 decembrie 2013, cu 4 ore inainte de miezul noptii, individul isi pune o dorinta arzatoare, ca in anul 2014 sa traverseze in alergare Italia de la Est la Vest.

Ei bine, atit de incredibil de puternic e individul asta, incit dorinta lui se materializeaza cu trei luni inainte, astfel incit reuseste in septembrie 2013 sa faca traversarea !

Ca sa fie si mai clar cit de bun e individul, trebuie sa discutam despre Spartathlon, una din cele mai grele curse de alergare pe sosea din lume.


            Transitalia si Spartathlonul

                Am sa va explic intii ce este Spartathlonul, deoarece Transitalia este o cursa muuuuult mai grea decit Spartathlonul, si nu glumesc absolut deloc.

Spartahlonul este o cursa de alergare de 246km de la Atena la Sparta, care trebuie parcursi in maxim 36 ore, majoritatea traseului fiind pe sosele.

Sint 75 !!!!! puncte de control pe traseu, unde primesti apa si mincare si unde poti lasa drop-bag-uri daca doresti, astfel incit nu trebuie sa cari cu tine absolut nimic, cam la 3-5 km dai peste un punct de control unde gasesti si apa sau mincare, ajutor medical, etc.

                Ca sa fii acceptat la Spartathlon trebuie sa indeplinesti niste criterii de calificare extrem de drastice, cum ar fi sa termini o cursa de peste 100km in mai putin de …. 10 ore si 30 minute, sau sa fi fost deja la Spartathlon si sa fi alergat mai mult de 172km in 24 ore si 30 minute. Deci nu e foarte usor nici macar sa reusesti sa te inscrii acolo.

                Cu toate acestea, doar 30% din cei care iau startul reusesc sa termine cursa !!!

Cei mai buni timpi scosi vreodata sint ai lui Yiannis Kouros (in zona 20-22 ore). Scott Jurek, unul din cei mai buni alergatori din ultimii ani a reusit sa cistige Spartathlonul cu timpi intre 22 - 25 ore. El e cel mai bun alergator dupa Yiannis Kouros.

Traseul Transitalia insa este mult mai greu.


                Ce are in plus Transitalia ?

1.       Pai in primul rind distanta este mai lunga cu peste 20km (269km in loc de 246km, asa zice Google) si ai de trecut doi munti.

2.       In al doilea rind nu exista puncte de suport unde sa gasesti apa si mincare, cari totul in rucsac, astfel ca (zice organizatorul) ai de carat cam 15 kilograme in spate, si trebuie sa cauti apa pe traseu cind ti se termina.

3.       In al treilea rind nu este traseu !!!! Da, ati auzit bine, nu este traseu, nici marcat nici nemarcat, te duci pe unde vrei si cum vrei, iar ca sa nu te ratacesti cind treci prin orase ti se recomanda sa ai o memorie foarte buna, sa memorezi pe ce strazi trebuie sa o iei. Nu ai multe localitati de strabatut, doar vreo … 91. Este si o cursa de orientare, zice individu’.

4.       Trebuie sa respecti regulamentul absolut delirant al cursei.


Acum ca stiti ce este Spartathonul si ati vazut ca Transitalia este o cursa mult mai dificila, haideti sa vedem ce performante zice el ca a avut la traversarea Italiei …

Ei bine, individul e mai rapid decit Scott Jurek, si nu oricum, ci alergind cu 15 (CINCISPREZECE) kilograme in spate !!!!! El a terminat Transitalia in 25 ore, un traseu mult mai lung si mai greu, avind in spate un rucsac de 15 (CINCISPREZECE)  kilograme !!! Daca ar alerga fara rucsac, e sigur sigur sigur mai rapid si decit Yiannis Kouros !!!


                Deoarece sint convins ca sinteti lesinati de admiratie, ca sa va fie mai usor am facut o sinteza a situatiei :

Spartathlon
Transitalia
observatii
246 km
269 km
23km in plus
75 puncte revitalizare cu mincare, apa
Fara suport, cari mincare in rucsac si cauti apa pe unde gasesti …
A alergat cu rucsac de 15 Kg in spate !!!
Traseu clar, marcat
Nu este traseu, trebuie sa te orientezi

70% din participanti NU reusesc sa termine cursa in 36 ore
El zice ca a terminat in 2014 Transitalia in 25 ore, cu rucsac de 15Kg in spate ….
WTF !!!
               
Ca sa nu ziceti ca glumesc, puteti vedea mai jos filmul in care afirma lucrurile acestea.




Rezumat

Ca sa rezumam, individul zice ca a parcurs traseul in 25 ore, parcurgind o distanta mai mare decit la Spartathlon, fara ajutor (apa si mincare), carind in spate un rucsac de 15 kile, fara sa aiba un traseu marcat, orientindu-se din memorie prin zecile de orase (91) prin care a trecut.

Sarmanul Scott Jurek nu e in stare de asa ceva. Chiar si Yannis Kouros tremura de spaima ca recordurile lui ar putea fi darimate. Imaginati-va cu ce viteza ar alerga individul daca nu ar avea 15 kile in spate, si nu ar mai pierde timpul cu orientarea si cu cautatul apei ! ! !

Oare cum am putea sa il convingem sa mearga la Spartathlon ? O asemenea comoara nu are voie sa stea ascunsa ! Va trebui sa gasim o solutie sa il convingem !


Inteligenta, coordonare, spirit organizatoric

3 comisari vor sta in 17 locuri secrete, prin care esti obligat sa treci ...



Am lamurit deja ca e un geniu al sportului, dar lucrurile nu se opresc aici. Pentru a face toate acestea, pentru a organiza un concurs, e nevoie de mult mai mult, e nevoie de inteligenta.

Din start va atentionez ca e posibil sa va fie greu sa acceptati ca sinteti inferiori intelectual. E normal cind ne apropiem de asemenea culmi ale inteligentei, asa ca va invit sa continuati cu precautie.

Concursul este organizat pe baza unui regulament. Deasemenea organizatorul transmite participantilor reguli, reguli care trebuie respectate cu strictete.

Puteti citi regulile si voi, deoarece au fost postate pe pagina lor de facebook. Evident ca e posibil sa le stearga, dar nu va faceti griji, am facut printscreen la toate.
 

cine nu intelege ce spune el, este nedemn si este chemat cu parintii tunsi la scoala



Eu am incercat sa inteleg ce zice, am facut si desene, nu imi iese nicicum, semn ca sint si eu mai prost la cap …

Tantalau fiind, nu pot pricepe cum pot sa merg pe unde vreau si in acelasi timp sa stau intr-un grup compact …

Alta problema de olimpiada internationala : mergi pe unde vrei, dar trebuie sa treci prin 17 puncte de control, puncte care sint secrete.

Inca una de balcaniada : vor fi 3 arbitri pe traseu, iar ei vor sta in 17 puncte de control, in mod aleator. Poti alerga pe unde vrei tu, nu este traseu impus, dar daca nu treci printr-un punct de control esti descalificat, iar punctele de control sint secrete.

                Alta problema de olimpiada internationala de matematica : se recomanda sa scurtezi traseul in zonele in care se poate (curbe largi), dar daca scurtezi prea mult in total te descalifica (maxim 15km in total). Si sa nu uitam ca ai voie sa faci traseul cum vrei tu, pe unde vrei tu.

traseul de 266Km ... se memoreaza

 
                Oare nu era mai simplu sa scrie in regulament ca trebuie sa fii posesor de premiu Nobel ca sa te accepte in cursa ?

Si ca sa fie clar cum o sa stie el ce ai facut pe traseu, ne lamureste intr-o postare. Sinteti pregatiti sa mai auziti o minune ???

numerele au chip-uri cu live tracking .... !


La “concursul” lui, cica fiecare numar are un cip in el, iar in acel cip se memoreaza absolut totul, unde esti, traseu, cind stai si cind alergi, cu ce viteza alergi.

Din cite stiu eu un asemenea agregat se numeste GPS si e putin mai mare decit un simplu cip, si are nevoie de baterii ca sa functioneze…. Tehnologie NASA la “concursul” lui.


multe televiziuni au transmis cursa ...


A mai sugerat si faptul ca au fost prezenti la concurs ziaristi si televiziuni. In realitate ... el filma din masina cu un GoPro, cam asta a fost tot.
 

Realitatea, crunta realitate

Dupa atitea fabulatii, hai sa facem si un rezumat al cursei din 2016, bazat pe realitate : 

-          nu a fost nici un arbitru, nici un oficial
-          nu a fost nici un cip in numar
-     nu a fost nimeni din mass-media, nici un ziarist, nici o televiziune, doar el cu un GoPro.
-          a fost doar el intr-o masina, plimbindu-se pe linga alergatori. Sau, altfel spus, cei 3 oficiali erau chiar el, iar cele 17 locatii secrete au ramas secrete, numai el le stie.
-          A avut 3 concurenti si avea doua medalii
-          Cel care a parcurs cea mai mare distanta (Mihai Pantis) a primit cupa cu locul 3 ….

Oricum la kilometrul 130 s-a plictisit, l-a descalificat pe Mihai si a oprit cursa.

Sa trecem acum si la faimosul lui “concurs” ….


in 2013 : 266km in 41 ore, cu rucsac de 9 kile in spate ...



            Transitalia 2013 – descoperirea calatoriei in timp


                In 31 decembrie 2013 la ora 20:00 isi pune o dorinta : ca in 2014 sa traverseze Italia de la est la vest. E vorba de el, asa ca miracolul nu intirzie sa se produca : in septembrie 2013 dorinta lui se implineste, adica cu 3 luni inainte. Pentru el calatoria in timp este o bagatela.

2013 a fost un an mistoooooo ...



                Termina traseul in 41 ore, fara nici o pauza (pauzele sint pentru muritori), alergind in spate cu un rucsac de (numai) 9 kilograme, pe temperaturi de 41 grade celsius. Pe vremea aceea nu stia ca rucsacul rezista si la greutati mai mari.


             Transitalia 2014 – bate viteza lui Scott Jurek si a lui Yiannis Kouros
 

in 2014 : 257Km in 25 ore, cu rucsac de 15 kile in spate ..... asa ceva ....



                In 2014 decide sa puna capat suprematiei mondiale a lui Yiannis Kouros, asa ca pleaca la drum cu un rucsac de 15 kilograme si termina traversarea in 25 ore, doborind astfel atit viteza lui Scott Jurek cit si pe cea a lui Yiannis Kouros.

De atunci nici unul din cei doi nu au mai zimbit vreodata. Omenirea s-a tot intrebat de ce, dar acum a venit momentul sa aflati.

Umbla vestea pe mapamond ca cei doi, inainte de a se inscrie la vreun concurs, intreaba daca nu cumva s-a inscris si individul …

                Mai sus aveti filmul in care povesteste minunea minunilor.


             Transitalia 2015 - descoperirea teleportarii

                Anul trecut au mers la alergarea asta Bogdan Morutan si Claudiu Gorgan, doi alergatori foarte buni. Mai era si o fata care nu mai alergase niciodata (si care nici nu a mai alergat vreodata dupa aceea, cel putin noi nu am mai auzit de ea), Roxana Visinescu.

Stabilisera un traseu cu localitatile prin care sa treaca, si au decis sa alerge impreuna si sa se simta bine. Planul era sa termine cursa in 30 ore (!!!!). Acum ca stiti ce e Spartathlonul va dati mai bine seama cit de halucinant e sa crezi ca poti termina o distanta mai mare de 246kmk in timp mai mic de 36 ore, avind in spate rucsaci cu mincare, apa, etc.

Ca sa iasa acel timp ar fi trebuit sa alerge cu un pace mediu de 7:00, ca sa mai ramina un strop de timp pentru mincare, apa, pishu, etc.

Individul si cu Roxana alergau foarte incet, asa ca din cind in cind Bogdan si Claudiu se opreau si ii asteptau. De obicei dura cam 1-2 ore pina apareau si ei din urma, timp in care ei mincau si se odihneau.

                La un moment dat, dupa 2 ore de asteptare nu au mai aparut si nici la telefon nu mai raspundeau. Au asteptat in continuare, au mincat, au tot incercat sa ii sune, dar fara succes. Cind intr-un final au raspuns la telefon au aflat ca ei erau foarte foarte departe inaintea lor, si ca mai au foarte putin si termina cursa. 

               Cumva, nu se stie cum, ei au trecut peste munti intr-un timp extraordinar. Minune cereasca. Ulterior au spus ca au dat din greseala peste un traseu de MTB care i-a trecut peste munti si i-a dus pina la Spezia, in partea cealalta a italiei. Vortex, frate !

                Cum teleportarea inca nu fusese descoperita, Claudiu si Bogdan au tras concluzia ca alergarea devenise ceva ce ei nu isi doreau, asa ca s-au oprit si s-au intors acasa.

Individul si Roxana au terminat cursa in 36 ore, un timp fabulos cu care ar fi terminat si Spartathlonul, ceea ce e mare lucru, zic eu.

Track nu au ca sa dovedeasca mareata realizare, asa ca … ramine sa ii credem pe cuvint de pionier ca-s buni de Spartathlon, dar ca nu se duc acolo din modestie.


             Transitalia 2016 - Pantis e oprit si scos din concurs
 

toate personalitatile vor fi intr-o masina, in timpul concursului. Si Obama a fost invitat ...



                In 2016 a devenit oficial concurs. Asta inseamna ca l-a declarat concurs, pentru ca in rest nu indeplineste conditiile unui concurs, zic eu. A fost o simpla alergare tovarasasca. A pacalit trei oameni sa ii dea niste bani de taxa, iar el a stat cu masina linga ei pina s-a plictisit si a oprit cursa.

                Mihai Pantis a decis sa mearga acolo. Am incercat sa-i explic ce patisera cu un an inainte Claudiu si Bogdan, dar a zis ca se duce sa termine cursa, indiferent ce se intimpla.

E un alergator foarte bun, pasionat, alearga 100km intr-o zi la antrenament daca e cazul, asa ca terminarea cursei nu era nici o problema, in conditiile in care timpul limita era de 50 ore. Era decis sa abordeze relaxat cursa, fara sa forteze deloc. Are atit de multe curse alergate incit toata tara il cunoaste. E un fel de robotel care nu se opreste niciodata.

Au mai fost inca doi romani inscrisi, deci trei romani la start. Povestea e foarte simpla : ceilalti doi abandoneaza dupa vreo 90km si sint luati in masina, asa ca in continuare cei trei se plimbau cu masina dupa pantis pe traseu. Pentru cei doi totul e minunat, au alergat cit au putut si pe urma au fost plimbati cu masina. De vis.

Cind Mihai ajunge pe la kilometrul 130, individul se plictiseste, il scoate din concurs si opreste cursa.


Trei concurenti si doua medalii

                La premiere Mihai vede ca ceilalti primisera medalii, asa ca cere si el una. Individul ii zice ca numai doua medalii a facut (ziceti si voi daca nu e genial sa faci doua medalii la 3 concurenti !) …… dar ca ii poate da o cupa. Mihai nu se astepta sa primesasca nimic, nici el si nici ceilalti, ca doar nu au terminat cursa, dar cum ceilalti primisera medalii a acceptat sa primeasca o cupa.

Ei bine, cind se uita la cupa, constata ca pe ea scrie ….. locul 3 !!!  …..… asa ca il intreaba pe individ de ce primeste cupa cu locul 3, asa ca intreaba cine a fost pe locul 1 si 2 ? …… (asta e clar semn ca era foarte lucid cind l-au oprit, zic eu  :D )

Individului ii creste rau tensiunea, devine vizibil deranjat de intrebarile puse, asa ca ii da extrem de ofticat cupa cu locul 1.
 
 
            
   
            De ce l-au oprit pe Mihai Pantis ?


daca nu raspunzi la telefon organizatorului ... te descalifica


                Stiu ca orice organizator are dreptul sa opreasca un concurent cind considera ca e mai bine asa, nu despre asta e vorba, ci despre faptul ca :

1.       Explicatiile organizatorului au fost de fiecare data altele, iar afirmatiile lui nu sint negate de cei mentionati, semn ca nu spune adevarul (nimic nou)
2.       Mihai afirma ca era in perfecta stare de a continua
3.       Noi am vorbit cu el la telefon in timpul cursei si parerea noastra este ca era in stare foarte buna

Noi l-am intrebat pe Mihai imediat dupa ce a fost oprit si ne-a spus ca nu are nici cea mai mica idee. Era perfect capabil si decis sa termine cursa, nu pricepea ce i se intimpla … Stia ca are dreptul sa il opreasca, asa ca nu a comentat.

                Am intrebat pe Facebook de ce l-a oprit, iar explicatiile au fost halucinante si schimbatoare, motivele erau altele de fiecare data.

                Sa vedem ce delir de explicatii a incercat :


luati niste popcorn inainte de a citi


                Prima explicatie a fost ca Mihai era atit de incoerent incit viata lui era pusa in pericol.

A doua explicatie e geniala rau de tot, sigur a fumat ceva inainte sa ne uimeasca cu ea. Sinteti pregatiti ? A spus ca in timpul cursei vicepresedintele UMTI a descoperit o lege care ii punea lui Mihai viata in pericol, iar asta se intimpla fix cind Mihai a ajuns la kilometrul 130 …  

Ca sa fie si mai distractiv, vicepresedintele UMTI (UMTI este organizatia sportiva a individului) este un pensionar de 58 ani, fost lucrator in domeniul culinar, fara nici o tangenta cu sportul, prieten cu individul. Am incercat sa discutam cu el dar nu ne raspunde. Probabil inca mai cauta legi care ar putea pune in pericol alergatorii din lumea intreaga.

                Alta explicatie a fost ca l-au cautat 45 minute pe strazile unui oras pina sa il gaseasca, semn ca nu se putea orienta … deci trebuie oprit.

Alta explicatie a fost ca l-au sunat iar el nu a raspuns la telefon, asa ca au decis ca nu e lucid si ca e mai bine sa il scoata din cursa.

Alta explicatie a fost ca nu putea sta in picioare, ca nu putea merge 1km drept.

                L-a mai acuzat pe Mihai de boli mentale, l-a amenintat ca daca nu tace din gura il face de rahat pe net, l-a amenintat ca merge la el si-i scoate coloana vertebrala, numai lucruri minunate pe care le face orice organizator cu concurentii lui.


premii mari la concursul lui ... dar nu ai voie sa te exciti



             Legi descoperite in timpul concursului !

                Sa incepem cu a doua explicatie, pentru ca e cea mai haluciananta dintre toate. Deci ei se straduie de 4 ani sa organizeze acest concurs, primesc participanti, iau taxe, dau drumul la cursa, iar in mijlocul ei, vicepresedintele bucatar si pensionar, pasionat de lecturarea legilor din diverse judete, afla cu stupoare ca este o lege care ii pune lui Mihai Pantis viata in pericol, si ca trebuie oprit !!!

                Asa delir ati mai auzit voi vreodata ? Suna a film suprarealist, pe cuvint de pionier !

Si mai fascinant este faptul ca unul dintre participanti (Silviu Ene), desi nu a avut energie sa alerge cursa pina la capat, gaseste totusi energie sa aplice niste limbi in posteriorul organizatorului. Ia priviti ce frumos da cu limba, dragul de el :
 

aducem slava maretului conducator


            Mihai cica e incoerent, viata lui e in pericol



noi sintem prosti pentru ca sintem saraci

Prima data au spus ca Mihai era incoerent, ca nu mai putea merge drept si ca a fost oprit pentru ca viata lui era in pericol.

Ei bine, lucrul asta stim sigur ca nu este adevarat pentru ca Ioana a vorbit cu el la telefon in timpul cursei, de mai multe ori, ultima convorbire fusese pe la kilometrul 120, cam cu o ora inainte de a fi oprit.

Mihai stie ce face. Mihai e un alergator adevarat, cu istoric fabulos, pleaca in curse cu plan clar stabilit. Mihai era super ok, isi respecta planul, alerga 5 minute cu pace 6:00-6:30, dupa care mergea la pas 5 minute. Mihai putea alerga mai mult decit pot alerga impreuna cei trei la un loc (individul si ceilalti doi participanti). De fapt a si facut-o dupa doua zile.

A doua oara au spus ca Mihai nu era in stare sa se orienteze, ca au avut nevoie de 45 minute sa il gaseasca in nushce localitate, iar cind el nu a raspuns la telefon a decis sa il opreasca.

Asta e o alta aberatie cumplita. La concursul asta nu exista traseu, nici marcat nici nemarcat, fiecare concurent poate sa mearga pe ce traseu doreste, asa ca nu poti sa stii pe ce strada se duce un concurent, deci e posibil sa nu il gasesti niciodata daca trebuie sa te invirti cu masina pe toate strazile unui oras. Doooh !

Pe linga asta, e absolut imbecil sa suni alergatorul din 5 in 5 minute sa il intrebi pe unde e. Sa stiti ca nu este o gluma, Mihai ne-a spus ca individul il tot suna si il intreba unde e si incotro merge, il obliga sa faca pauze cind i se nazarea lui, desi Mihai ar fi vrut sa alerge, ii spunea cite minute sa faca pauza, nu il lasa sa o ia pe ce strada voia el ci il trimitea pe ce traseu i se nazarea individului.

Zau ca nu e concurs asta, e un fel de dadaceala penibila, in care tii tu neaparat ca alergatorul sa faca numai ce iti trece tie prin cap, pentru ca numai tu ai dreptate pe planeta asta.

Ati mai auzit voi undeva sa te oblige organizatorul sa faci pauza desi tu ai chef sa alergi ?

Ati mai auzit voi undeva sa te sune organizatorul in mod repetat si sa te intrebe pe unde esti ? Pai e alergare sau e linie fierbinte ?

Aberatia a mers atit de departe incit statea la un moment dat tot timpul cu masina pe linga el in timp ce alerga. Atit de aproape a stat incit la un moment dat chiar a dat cu masina peste Mihai, l-a lovit cu oglinda in umar.



El se lauda cu grija lui extraordinara pentru alergator. Eu as zice ca esti dus cu capu’ daca stai atit de aproape de el incit dai cu masina peste el.

Dupa concurs, enervat de intrebarile puse, i-a cerut lui Mihai sa-i plateasca oglinda, amenintind ca-l da in judecata :D …..   Ziceti si voi daca nu e genial individul asta !
 



insulte, xenofobie



                Povestea a continuat zilele urmatoare. Individul si-a slobozit gunoaiele verbale pe FB, a amenintat si a vorbit ca un mahalagiu, iar in final a sters toate comentariile si ne-a blocat conturile, ca sa nu mai putem pune intrebari. Tipic pentru clasele prescolare.


              UISP prin presedintele Davide Benazzi a decis oprirea lui Mihai
 

federatia nu stie nimic ...


                Ei bine, delirul a fost foarte bogat. Initial a zis ca excluderea lui Mihai a fost decisa de presedintele UISP, dl. Davide Benazzi, asa ca am pus mina pe telefon si l-am sunat.

                Soc si groaza ! Davide Benazzi nu stie cine e individul, nu stie ce e UMTI, nu stie de cursa asta, nu a fost sunat, in concluzie putem rezuma astfel : Hai sictir cu explicatia asta !




              Individul si vicepresedintele UMTI au decis oprirea lui Mihai


bucatarul pensionar e de acord cu oprirea lui Pantis
 
 
                A vazut ca nu a tinut figura cu Benazzi, asa ca dupa aceea a scris ca el impreuna cu vicepresedintele UMTI au decis oprirea lui Mihai.

                La prima vedere suna pompos, dar hai sa vedem ce zic ei aici : UMTI e concursul lor, deci e dugheana lor. Vicepresedintele UMTI e un fost bucatar, actualmente pensionar, prieten cu individul. Altfel spus individu’ si bucatarul pensionar au decis oprirea lui Mihai.

Ei bine, chiar daca ar fi adevarat, asta deja e o afacere locala, ei l-au oprit, nu altii. Si daca e asa, ar fi trebuit sa spuna din prima asa, nu sa spuna minciuni.


             Individul l-a oprit pe Mihai

in final recunoaste ca el l-a oprit, cind si-a dat seama ca nu trebuia sa-l lase la start


                In final a recunoscut ca el l-a oprit pe Mihai, dar insista ca a facut-o ca sa-i salveze viata. Poate e adevarat, poate nu e adevarat, dar a fost nevoie de un sir lung de minciuni pina sa ajungem aici, ca de obicei.


premii : un BMW si o petrecere la el acasa  :D



Afilierea la UISP

El zice ca acest concurs este autorizat de catre UISP, asa ca am avut curiozitatea sa ne uitam pe site-ul UISP. 

Pe site-ul UISP este lista cu toate concursurile autorizate de catre ei, iar ghidusia lui nu apare. Mai jos aveti link-ul cu toate activitatile autorizate de catre ei :


Nu ne-am multumit cu atit, asa ca Tudor Sofron l-a sunat pe Davide Benazzi si l-a rugat sa ne spuna daca a autorizat cursa asta, asa cum pretinde individul. Ei bine, raspunsul lui a fost ca nu stie cine e individul, nu auzise de cursa, nu a autorizat asa ceva si nici nu stia ca a avut loc. Tinea minte ca in trecut a fost intrebat o singura data ce fel de adeverinte medicale ar fi necesare in cazul organizarii unui concurs, dar asta a fost tot.

Ca sa fie si mai clara treaba, Tudor l-a intrebat si in scris pe Facebook, ca sa avem dovada scrisa, sa v-o putem arata si voua :


federatia nu a auzit de concursul lui ....



Individu’ are o autorizare, dar e din 2015. O fi uitat ca a trecut un an.

Cind i-am cerut autorizarea din 2016, ne-a aratat certificatul de inregistrare al asociatiei sportive…... Acum sa fim seriosi, chiar sa citim …. stim si noi …


             Happy ending - Mihai termina cursa

                Mihai isi dorea sa termine cursa, dar ii era frica ca nu cumva sa afle individul si sa faca ceva ca sa il opreasca. Nu stiam ce ar putea sa faca, dar la cit de dus e, ar fi fost in stare sa trimita politia ca sa-l opreasca pe Mihai, cine stie, poate pentru a-i salva viata ….. ?

                Poate daca aflau ca Mihai alearga mai departe sunau la parlament si trimiteau armata sa-l salveze de la moarte ? Poate bucatarul pensionar descoperea noi legi periculoase ?

In concluzie noi nu am spus nimic, l-am lasat sa-si verse gunoaiele verbale pe facebook, atita vreme cit delira pe acolo era clar ca nu se gindeste ca Mihai alearga si ca termina cursa.

Mihai a mers pina la capat, asa cum stie el, fara suport, fara indicatii, dupa planul lui. A parcurs inca 163 km, astfel ca in final au iesit 293km pina in Spezia.

Vineri a venit acasa, iar simbata a venit in Retezat si a alergat 28Km cu 2300D+ prin munti, pentru ca poate, pentru ca ii place.


sintem niste tarani, asa ca nu ne mai primeste la jucariile lui



            Concluzii

Mihai este prietenul nostru. Stim ca are un tic nervos, nu e nevoie sa ne spuna un nimeni lucrul asta. Stim ca se impiedica la concursuri, asa e el, reuseste sa se impiedice si la o cursa prin parc. Dar se ridica si merge pina la capat.

Individul l-a amenintat ca-l da in judecata, ca vine si-I scoate coloana vertebrala, l-a jignit asa cum stie el sa o faca, iar Mihai i-a multumit frumos pentru organizare si pentru efortul depus.

Am fost cu totii jigniti atit de el cit si de cei apropiati lui, si ar fi fost extrem de usor sa facem si noi acelasi lucru. Dar noi nu sintem asa. Jignirile, nervii, sint doar manifestari ale slabiciunii voastre.

Eu am trait pe vremea lui Ceausescu si mai tin minte ce inseamna cultul personalitatii. Unul se crede geniul planetei, singurul posesor al adevarului universal, iar o turma de lingai au grija ca el sa aiba dosul permanent curat. E bolnavicios si periculos.

Cei care-i aplicati limbi dorsale, ar fi bine sa cugetati la asta. Puteti face mai departe asta cit doriti, dar vom face tot ce putem ca prieteni de-ai nostri sa nu mai cada in plasa voastra.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu