luni, 15 iulie 2013

Drumul catre primul ironman




Organizatorii au anuntat azi ca se deschid inscrierile pentru concursul ironman Oradea 2014. M-am inscris imediat ce am vazut anuntul. De ce ? Am incercat sa rezolv rational problema asta si nu am reusit.

Dupa primul half ironman, imediat dupa terminarea cursei am incercat sa-mi imaginez cum ar fi sa mai fac inca o data toata cursa. Nici o imagine nu a prins contur. Imposibil - a spus neuronul.
Dupa al doilea half ironman, cel de la Oradea, am incercat acelasi exercitiu de imaginatie. De data asta neuronul se prapadea de ris - eram complet epuizat dupa aproape 7 ore de cursa la 38 grade. Imposibil – a spus neuronul.

La un concurs de tip ironman trebuie sa inoti 3.8km, apoi sa pedalezi 180km iar in final sa alergi 42km.
Imi e foarte clar ca pot inota 3.8km si sa ies destul de odihnit din apa.
Imi e foarte clar ca pot pedala 180km. Deocamdata mi se pare extrem de greu, dar categoric posibil. As termina foarte obosit proba de bicicleta.
Maratoane am mai alergat. Am fost epuizat la sfirsitul fiecaruia. E greu, dar l-as putea alerga oricind.

Concluzia e ca pot face fiecare proba in parte, dar imi e imposibil sa-mi imaginez ca ma dau jos de pe bicicleta dupa 180km de pedalat si pornesc la un maraton.
Rational e imposibil (deocamdata). Ramine doar irationalul. Asa ca m-am inscris pur si simplu. Stiu ca voi cobori de pe bicicleta si voi porni la alergare. Nu pot vizualiza acum, dar stiu ca voi reusi. Si il voi termina. Neuronul are 340 zile la dispozitie sa se obisnuiasca cu ideea si sa gaseasca solutii.

Timpul limita este de 16 ore. Sa termini in 14 ore sau in 16 ore nu pare sa fie mare diferenta, dar altfel privite lucrurile inseamna sa faci efort cu 2 ore mai putin, ceea ce nu e putin lucru.

Probleme de rezolvat

Trebuie sa inot peste 3.8km - asa ca m-am inscris la Traversarea Tarnitei la proba de 6.5km.
Trebuie sa pedalez 180km – o rezolv cumva in vara asta. Probabil un drum pina la Zalau si inapoi.
Mai ramine sa imi cresc capacitatea de a face efort. Pina acum durata maxima a fost de  6 ore si jumatate. Va trebui sa gasesc curse mai lungi.

Scop am.
Plan am.
Vointa am.
Ar trebui sa functioneze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu