sâmbătă, 9 august 2014

Traversarea Tarnitei 2014



7km inot in 2 ore 15 minute


start



6500 sau 7000 ?

            Da, stiu ca organizatorii spun ca sint 6500m, dar anul acesta am inotat cu ceasul pus sub casca de inot ca sa nu mai piarda semnalul, iar traseul inregistrat a fost de 6.99km.

            Traseul pe care l-am urmat a fost foarte liniar si fara ocoliri, asa ca e o distanta reala, zic eu. M-am luptat la un moment dat cu un vaporas care mi se tot baga in fatza ca sa faca lumea de pe punte poze, dar in rest am mers drept. Partea buna e ca m-am ales cu poze din timpul cursei.
 

Ce s-a schimbat fata de anul trecut ?

            Dupa cum zicea Elefantu' inainte de start : "Ai de capul meu citi Ironman avem la start !".

Da, nu a trecut degeaba un an. Mai multi am devenit Ironman si sintem mindri de asta, atit noi cit si cel care ne-a invatat sa inotam.

            Atmosfera dinaintea startului e o adevarata placere, ne intilnim cu prieteni dragi, relaxati si cu zimbetul pe buze, povestim si glumim.
 

lupta cu vaporasul

 
            Anul trecut, dupa ce a aflat ca am traversat Tarnita, Bogdan a spus ca ar trebui sa traversez si Baikal-ul. Cum are 80km latime (da, m-am documentat), am aminat putin ideea.
 
Vestea buna e ca anul acesta a venit si el si a traversat Tarnita. Poate ... traversam impreuna Baikalu' peste citiva ani :D

            M-am antrenat mult mai putin anul acesta comparativ cu anul trecut, insa increderea in fortele proprii este incomparabil mai mare, asa ca am pornit extrem de relaxat in cursa, fara sa fortez nici un moment, si am reusit un timp mult mai bun ca anul trecut. Anul trecut am terminat printre ultimii, anul acesta am fost la jumatatea clasamentului general.


o sooooooole mioooooo


            Cum a fost ?

            Pai ... cam rece a fost. A fost vreme nasoala citeva zile inainte de concurs, cu multe ploi, a venit apa rece de pe munti asa ca s-a racit destul de mult apa din lac. Am inotat cu doua casti pe cap, si totusi simteam in anumite zone ca-mi ingheata neuronul.

            Faptul ca stiam de anul trecut forma lacului (cit de cit) a fost de ajutor, am putut merge pe un traseu mai scurt. Anul trecut am mers dupa alti inotatori si cu siguranta am parcurs o distanta mai mare, daca primul merge aiurea, toti merg dupa el.

           Anul acesta am mers pe traseul meu, asa cum il gindisem. Mai mult de jumatate din traseu am mers singur, ceilalti erau destul de departe in lateral.
 

fiecare inoata in directia lui ...

Eram atit de departe de ceilalti incit un voluntar de pe un kaiac statea in spatele meu si imi tot striga ca merg gresit si ma indemna sa merg dupa ceilalti. Intr-un final s-a plictisit si a plecat. Anul trecut l-as fi ascultat. Anul asta nicidecum, eu si Chuck Norris ne facem singuri traseul.

            In rest, nu e mare lucru de spus, am mers relaxat din start, constant, fara sa fortez deloc, stiam aproximativ forma lacului, ceasul ma atentiona la fiecare kilometru parcurs asa ca stiam si distanta parcursa, totul a decurs perfect.


frina brusca. iar s-a bagat vaporasul in fatza mea.
Voichita

Stiu ca sinteti curiosi, dar Voichita nu a venit la concurs. Nu are concurenta si nu e motivata sa vina. Asa ca au anuntat inainte de start ca anul acesta se desfiinteaza categoria celor care inoata spate, pentru ca nu a venit Voichita.

Poate la anu'...


Ramona zicea : stati si mai aproape !


Flip-turn la Tarnita

Stiti ce e un flip-turn, nu ? Treaba aia pe care o faci la capat de culoar ca sa te intorci rapid. Mai precis la capat de culoar te dai peste cap si te impingi cu picioarele de capatul bazinului ca sa pleci in viteza inapoi.

Am tot zis ca trebuie sa invat si eu kestia asta, dar am tot aminat. Prin iarna ma intilnesc cu Razvan Cuc la bazin si imi zice ca s-a gindit sa faca traversarea Tarnitei dus-intors, adica sa nu se opreasca la capat ci sa se intoarca inot inapoi la start, adica 14km in total.
 
Stiu ca multi i-ar fi recomandat rapid pilule, dar eu l-am intrebat daca nu ma ia si pe mine cu el :D
 
Nu e o idee minunata sa faci flip-turn la Tarnita ?

Stelele au decis sa nu facem treaba asta anul asta, dar ... poate la anu'... ?
 

in sfirsit am ajuns pe podium


Inotul cu labe e placut dar periculos

In timpul festivitatii de premiere, prezentatorul zice : "in timpul cursei de 6500m unul din concurenti a predat unui voluntar din caiac o laba de inot. Rugam acel voluntar sa nu uite de ea, asteptam o laba de la el !"

Sper ca voluntarul sa-l fi ascultat.
 

balet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu